05 October 2010

Lej en drøm på hjul - Jyllandsposten

Har du benzin i årerne og drømme på hjul? Lej drømmebilen, og gør dine drømme til virkelighed for en dag.

Drømmer du om at være James oknd for en dag, charmere smukke kvinder og cruise rundt i en Aston Martin? I dag er en særlig dag, som kun kommer til os hvert fjerde år takket være skudår, så hvorfor ikke fejre det med en tur i en Aston Martin? Drømmen er indenfor rækkevidde ­ i hvertfald for en dag.

»Førhen var det meget dyrt at leje denne type biler for en dag, så derfor fandtes det simpelthen ikke. For hvis du vil leje en Ferrari, så koster det altså en pæn slat penge. Men nu om dage vil folk gerne bruge flere penge på oplevelser,« siger Claus Stig Christensen, der er stifter og medejer af BookAalassic.dk, som er en form for datingbureau med små 400 klassiske biler i Danmark, som udlejes af private, virksomheder og museer. Her kan du leje alt fra en Bendtley over en Morris Mascot til en gul Vespa Sprint eller en amerikansk fat tyre­cykel fra 1945. Prisen svinger fra 1.200 kr. pr. dag til for eksempel 5.000 i timen for en Aston Martin eller en Bentley.
I filmen ”Goldfinger” fra 1964 kørte James Bond i en Aston Martin DB5’er. BookAclassic har en DB6’er, der mere eller mindre er samme model, og den er vældig populær.
»Folk kan godt lide iscenesættelsen, at nu er vi ligesom James Bond for en dag,« fortæller Claus Stig Christensen, manden bag sitet.

At leje “følelsen”

»Folk køber oplevelsen af at have en bil. Bare det at åbne døren og sætte sig ind i den og så høre motoren, kan være rigeligt. Det er et spørgsmål om at få opfyldt drømmen om at køre en bil, som ellers ville være uopnåelig,« forklarer Morten H. Andersen, ejer af onlineportalen BilDrømme, der formidler kontakt mellem lejere og udlejere af lækre sportsvogne som Ferrari, Lamborghini og Porsche.

Køretøjerne bliver lejet ud til for eksempel filmoptagelser, fotoshoots, messer, konfirmationer, bryllupper, firmarrangementer, jubilæer og til en tur i skoven. Mange får også et gavekort til en køretur.

Høje afgifter begrænser udvalget

Mange danskere ønsker at leje lækre biler på dagsbasis, men de høje, danske bilafgifter og den deraf høje forsikring begrænser udvalget. Skulle der ske en skade ,er det således betydelig dyrere i Danmark end for eksempel syd for grænsen, hvor det koster måske en fjerde/femtedel, af hvad det ville gøre herhjemme.
»Bare en ridse i en fælg koster jo hurtigt 30.000 kr. så selv småting kan give rigtig dyre skader,« siger Morten H. Andersen.
»Det er jo ikke som at sætte sig ind i en Fiat Punto, man har lejet ved Avis, når du lejer en klassisk bil eller en Ferrari. Hvis du rykker forkert i en gearstand i en dyr Jaguar, så er det jo ikke bare en gearkasse til 5.000 kr,« forklarer Claus Stig Christensen.

Det er grunden til, at det næsten er umuligt, at leje en Ferrari på dagsbasis i Danmark. Men kan du nøjes med en Porche eller en Audi R8, kan du leje den for 10.000 og op efter. Morten H. Andersen fra Bildrømme fortæller, at de ofte sender deres kunder til Tyskland, Spanien eller Italien, fordi det er billigere for kunden.

»De lidt billigere klassiske biler som fx. MGB, som der er produceret mange af, begynder langsomt også at blive lejet ud på dagsbasis, og det gør, at det også bliver mere økonomisk overkommeligt at leje en bil på dagsbasis. Så kommer de ned på 3.000­2.500 for en dag.« siger Claus Stig Christensen.

Afslutningsvis må det nævnes, at hvis du slet ikke er til biler, så kan du også leje en hjuldamper, et damplokomotiv eller en gammel militær­jet­fighter.

Hvad koster det?

En Ferrari kan sjældent lejes på dagsbasis.
Porche og Audi R8 koster 10.000 kr. og opefter for en dag.
MGB, verdens mest solgte sportsvogn i årtier, koster 3.000­2.500 for en dag. En halv time i luften i en gammel militær­jet­fighter med pilot koster 16.000 kr.

Krav til dig, der lejer

Ved kør­selv udleje sikrer instruktører, at du kan styre bilen og har de fornødne kørekvalifikationer til fx. at leje en Ferrari til kør selv. Du skal have et gyldigt kørekort og være over 25 år gammel. Endvidere kan der kræves, at du underskriver en kontrakt på en selvrisiko på op til 25.000 kr.

Af Lea Klæstrup Andersen

Kilde: Jyllandspostens tillæg "En ekstra dag" i anleding af 29. februar 2016 – Jyllandsposten



Classic vehicle

Do you need a classic vehicle?

Make your wedding or party unforgettable. Find a dream car in your local area.

Find your vehicle
Classic vehicle garage

Are you a Vehicle Owner?

Free advertising of your classic vehicle. Totally free. No annual fee. No binding contracts.

Register your vehicle

Want to get regular updates?

Subscribe now

  The latest classic car news!

  Be the first to get exclusive offers by email from BookAclassic!

  Get event and classic car travel inspiration from around the world!