05 October 2010

Lej en Mustang til brylluppet - Jyllandsposten.dk

En ny hjemmeside skaber kontakt mellem ejere af klassiske biler og interesserede lejere.

Står du lige og mangler en en Ford Mustang fra 1967 til en reklame, har du altid drømt om en tur i en gammel klassisk Londonbus, eller skal du bruge en Rolls Royce fra 1962 til en filmoptagelse?

En ny hjemmeside har samlet en lang række klassiske biler og fungerer som en formidlingsservice mellem ejere af klassiske gamle biler og personer, der har behov for at leje et klassisk blikfang. Hjemmesiden hedder BookAclassic.dk, og den er et udstillingsvindue for adskillige gamle biler, nogle scootere samt en enkelt cykel.

Manglede sted til scooter

For 20 år siden var Claus Stig en fattig studerende, der manglede et sted at parkere sin gule Vespa-scooter i vintermånederne. Han fandt en løsning på en tur igennem Århus. To butikker gik med til at udstille scooteren i deres butiksvinduer i løbet af vinteren. Og det kostede ikke Claus Stig noget – tværtimod fik han betaling i form af tøj. Det satte gang i en ide, der blev søsat mange år senere ved hjælp af internettet og en masse ejere af klassiske køretøjer, som var ivrige efter at vise deres investeringer frem.

Allerede stor interesse

Claus Stig har arbejdet på sin ide i de seneste fire år, og for få måneder siden kom hans vision online. Der er allerede stor interesse fra bilejere, der gerne vil udleje deres klassiker. Få dage efter lanceringen af hjemmesiden var der 55 biler, og der kommer flere til hver uge. Claus Stig er ikke i tvivl om, hvad der får de gamle biler til at tiltrække så mange mennesker. ”De har karisma og udstråling, som de moderne biler kun kan misunde. De har sjæl og en historie at fortælle,” siger Claus Stig, som ud over den gule Vespa ejer en Jaguar fra 1966.

Fra Limousine til Fiat

På BookAclassic finder man ikke kun klassiske luksusbiler. Der er alt fra den de mondæne Rolls Royce-limousiner, som udlejes af professionelle firmaer, til en Fiat fra 1979, som ejes af en privatperson. Det koster mellem 500 kroner og 1.200 kroner at leje en bil. "Vi henvender os primært til erhvervslivet og de kreative brancher. Eksempelvis er det et meget stort arbejde at finde historiske biler til filmoptagelser som Flammen og Citronen eller Krøniken. Det har vi nu gjort nemt ved at samle de mange køretøjer, der er tilgængelige, et sted," fortæller Claus Stig.

På hjemmesiden kan man se mere om priser, og hvor i landet de forskellige biler befinder sig

Source: Lej en Mustang til brylluppet - Biler - Livsstil



Classic vehicle

Do you need a classic vehicle?

Make your wedding or party unforgettable. Find a dream car in your local area.

Find your vehicle
Classic vehicle garage

Are you a Vehicle Owner?

Free advertising of your classic vehicle. Totally free. No annual fee. No binding contracts.

Register your vehicle

Want to get regular updates?

Subscribe now

  The latest classic car news!

  Be the first to get exclusive offers by email from BookAclassic!

  Get event and classic car travel inspiration from around the world!