28 October 2017

Snarveien til en klassiker

Nettportalen BookAclassic gir deg tilgang til å leie 20.000 eldre og moderne klassikere i 33 land. I Norge er 168 kjøretøy tilgjengelige.„„

MARTIN TYSTAD

Hver gang du skrur på tv eller en strømmetjeneste og ser en gam-mel veteranbil i kulissene, er sjansene store for at produksjonsselskapet har benyttet seg av utleiere, en av dem er BookAclassic.

Nettportalen som ble startet av danske Claus Stig Christensen i England i 2011, har i dag tre fulltidsansatte, samt ytterligere 20 frilansere. Bookingselskapet har avtaler med private bilsamlere, museer, bilutleieselskaper og limousinfirmaer.

– De første fre årene drev vi nærmest på hobbyplan i England og Danmark. Nå som delingsøkonomi er blitt populært har vi fått vind i seilene. Vi har brukt mye energi på å bli god på booking, det å gjøre nettsidene enkle å bruke, og å holde styr på ordrene, sier adm. direktør Claus Stig Christensen.

Dansken forteller at «Self Drive», det å kjøre veteranbilene selv, ikke er stort i Skandinavia ennå. Brorparten av bilene her til lands er tenkt utleid med sjåfører, som tar seg timebetalt, til bryllup, utdrikningslag, messer og utstillinger, VIP-fester eller tv- og flmproduksjon. Av de 168 kjøretøyene som tilbys utleid i Norge, er det bare rundt ti stykker du faktisk kan ratte selv. I utlandet er tilbudet større.

VW-buss eller Ferrari

En rask gjennomgang av de ti bringer opp noen perler, som en 1967-modell VW Microbus 13 W Deluxe i Ålesund med sengeplass til to, kjøleskap, vask og fortelt. Minsteprisen er 3.300 kroner. I Sandnes står det en moderne kuriositet i form av en Fisker Karma fra 2012. Minsteprisen er 7.500 kroner.

Mer overkommelig og langt mer ikonisk er en Volvo P-1800S fra 1966 som står i Oslo, og lokker med en minstepris på 2.970 kroner og timepriser på 990 kroner. Kler du deg ut som Roger Moore i «The Saint» kan nok én ungdomsdrøm foreviges. På Kjeller kan du kjøre en Ferrari California fra 2014, men minsteprisen for å kjøre bilen selv er 10.000 kroner.

En Rolls-Royce Ghost fra 2010 koster minst 15.000 kroner å leie. På Lørenskog står en Ford Mustang fra 2010, til en mer overkommelig pris på 2.000 kroner.

– Hvor mye sitter eierne av bilene igjen med etter utleie?

– Vi tar et booking-gebyr, mens privatpersoner som leier ut bilene sine får gjerne 70-80 prosent av utleieprisen. Eierne av bilene bestemmer selv hvem de vil leie ut til. Vi holder på kundenes penger til de har hentet bilen og returnert den igjen til eieren, forklarer Claus Stig Christensen.

Det er mye som frister. Via BookAclassic.it ser vi på tilbudene i Italia. Tanken på å kjøre en TVR Grantura fra 1960 rundt Como-innsjøen for 200 euro dagen, frister nesten mer enn å ratte en Ferrari F348 TS fra 1992 i Pontedera til 460 euro. Men det sier nok mer om undertegnede, som i blant føler seg mer britisk enn briter fest, spesielt på utenlandstur.

Fikk ideen som ungdom

Ideen til å tjene penger på å leie ut klassikere er gammel. Christensen fkk en forsmak allerede som ungdom, da han studerte ved Reklame Akademi i Århus i 1991.

– Jeg hadde en gammel Piaggio Vespa Sprint, og hadde ikke råd til å ha den stående i en garasje om vinteren. Da gikk jeg ned i gågaten og spurte i klesbutikkene om de ville ha Vespaen stående i vinduet. Etter et par timer hadde jeg to-tre avtaler og klær for tre-fre tusen kroner. Ideen til å gjøre business av det, dukket først opp år senere, forteller Christensen.



Classic vehicle

Do you need a classic vehicle?

Make your wedding or party unforgettable. Find a dream car in your local area.

Find your vehicle
Classic vehicle garage

Are you a Vehicle Owner?

Free advertising of your classic vehicle. Totally free. No annual fee. No binding contracts.

Register your vehicle

Want to get regular updates?

Subscribe now

  The latest classic car news!

  Be the first to get exclusive offers by email from BookAclassic!

  Get event and classic car travel inspiration from around the world!