01 September 2011

Udlejning af klassiske biler krævede kompleks logistikløsning - ciss.dk

Når veteranbiler skal udlejes, kræver planlægning af køreturen og fastsættelsen af prisen svar på en hel bunke spørgsmål om tid, sted, afstande og ruter. Det var udfordringen hos den nystartede virksomhed BookAclassic.dk. CISS (Aalborg Universitet) hjalp med byggesten til et sindrigt webbaseret bookingsystem, og nu er det ud over stepperne for den lille virksomhed.

Idéen til BookAclassic opstod, da Claus Stig Christensen som ung studerende gik tur i de vinterkolde Aarhus-gader og tænkte på, hvordan han skulle få råd til at opstalde sin flotte Vespa-scooter henover vinteren. En eftermiddag senere havde han en aftale med tre tøjbutikker, der mod at forære ham noget tøj ville få stillet Vespaen til rådighed som udstillingsgenstand.

I dag er målet, at BookAclassic.com skal være Europas største hjemmeside med udlejning af klassiske biler, veterantog og -fly, samt sjove og smukke både. Forretningsidéen er, ligesom hotelbookingsider eller boligsider, afhængig af at samle en stor volumen af køretøjer til udlejning, der gør hjemmesiden førende på området. Det kræver mange bookinger, for Claus Stig Christensen og forretningspartneren Martin Bindslev tjener kun få kroner på hver udlejningsaktivitet, der bookes gennem siden.

Tid er penge

Skal der tjenes penge, er det derfor vigtigt, at selve bookingprocessen optimeres. Hvis hver booking skal håndteres manuelt, og Claus Stig Christensen skal stille en lang række spørgsmål omkring afhentningssted og -tidspunkt, kørselsdistancer, program for dagen mm. og koble dette med antallet af kilometer, den specifikke bils brændstofforbrug, max-hastighed osv., bliver det tidskrævende og dermed også dyrt at håndtere hver booking. Claus Stig Christensen kontaktede derfor CISS allerede i virksomhedens opstartsfase. Her kom han i kontakt med forsker Jens Alsted Hansen, og de to ansøgte i fællesskab om en "videnkupon", så de kunne begynde at afsøge mulighederne for en løsning til hjemmesiden, der kunne håndtere beregninger af den komplekse logistik.

Byggesten til projektet

Det førte til et forskningsprojekt, hvor grundeelementer og testsetup til et unikt system blev udviklet på CISS. Forskerne på CISS har leveret de nødvendige byggesten, for at de to partnere bag BookAclassic.com selv kan bygge en hjemmeside op med de nødvendige funktioner. En simpel version af siden er allerede gået i luften, mens en mere kompleks struktur, der kan medregne flere faktorer omkring kørsel og tider, er under udvikling. Med en baggrund inden for grafisk design kan de to iværksættere selv sørge for udvikling af den visuelle del.

»CISS har leveret noget til os, som vi ikke kan undvære, hvis vores forretning skal blive en succes. Det var ikke noget, vi selv kunne have udviklet, og nøjagtig sådan et system findes faktisk ikke i forvejen. Det unikke koncept gør vores side attraktiv for både udlejere og interesserede, der f.eks. skal bruge en flot bil til bryllupper, events, reklamer el.lign., men også for professionelle scenografer, der skal bruge veteranbiler til film og tv,« siger Claus Stig Christensen. Ca. 230 klassiske biler, både, tog og fly kan i skrivende stund bookes på BookAclassic.com, og netværket blandt limousinefirmaer, private bilentusiaster og andre udlejere vokser støt.

> Af Marie Hammershøy Boye, Conexia PR, 2012

Source: Udlejning af klassiske biler krævede kompleks logistikløsning - CISSClassic vehicle

Do you need a classic vehicle?

Make your wedding or party unforgettable. Find a dream car in your local area.

Find your vehicle
Classic vehicle garage

Are you a Vehicle Owner?

Free advertising of your classic vehicle. Totally free. No annual fee. No binding contracts.

Register your vehicle

Want to get regular updates?

Subscribe now

  The latest classic car news!

  Be the first to get exclusive offers by email from BookAclassic!

  Get event and classic car travel inspiration from around the world!