20 March 2015

Bryllupskjøring – En praktisk guide

Vakre klassiske veteranbiler er med på å skape en fantastisk ramme rundt bryllupet og gjør bryllupsfesten uforglemmelig for både brudeparet og gjestene. Bilene skaper en flott bakgrunn for romantiske og unike bryllupsbilder.

Vi har her laget en guide så du enklere kan finne drømmebilen og planlegge den store dagen. Du finner mange gode muligheter for unik og personlig bryllupskjøring her.

Hva innebærer bryllupskjøring?
Bruden kjøres vanligvis til kirken i bryllupsbilen før vielsen. Bilen venter utenfor kirken og bidrar til en unik stemning når dere kommer ut etter vielsen. Dere blir deretter kjørt til bryllupsfesten. Mange par husker tilbake på denne turen som et av de beste tidspunktene på dagen. Dere har nettopp blitt gift, humøret er på topp og kjærligheten sprudler. I bilen har dere mulighet for å være litt alene og nyte hverandre og et glass champagne, før dere igjen skal være sammen med gjestene deres.

Hvor lang tid tar bryllupskjøringen?
Bryllupskjøring tar tid… lang tid, sikkert mer enn dere regner med. Her er noen eksempler:

• Et kirkebryllup tar mellom 35-50 minutter og hvis det er innslag som sang eller musikk på programmet, kan bryllupet ta en time eller mer. En borgerlig vigsel tar litt mindre tid 25-35 minutter.

• Når brudeparet kommer ut av kirken, går det vanligvis 20-25 minutter til å hilse på gjestene.

• En profesjonell fotograf bruker omtrent 45-60 minutter på selve portrettfotograferingen (som ofte er etter vielsen). Vanlig idag er at bryllupsfotografen er med hele dagen, og blir da gjerne med i bilen, eller kjører egen bil, til location for fotoshoot.

Man må derfor regne med å leie bryllupsbilen i den tiden bryllupskjøringen tar (fra kirken/rådhus til festen) + ca. 2,5 timer til selve vielsen og den etterfølgende fotograferingen.

Fotografering av bryllupsbilen
En klassisk veteranbil er en perfekt kulisse for bryllupsbildene deres. Dere kan få tatt stilfulle bilder eller bruke bilen på forskjellige kreative måter.

En veteranbil får øyeblikket til å vare lenger.
Veteranbiler bidrar til vakre bilder, er sjarmerende og unike, og de har derfor lenge vært brukt til bryllupskjøring. Man leier ikke veteranbiler på grunn av hastigheten, men som en del av en fantastisk ramme for bryllupet. En veteranbil vil ikke få deg raskest frem, men vil få øyeblikket til å vare og gi dere en god opplevelse. Bytrafikk er ikke noe problem, men skal det kjøres lengre strekninger på landevei, bør dere finne en raskere bil eller ta høyde for dette i tidsplanen.

Kan brudgommen kjøre bilen selv?
De fleste bilene leies ut med sjåfør, men det finnes muligheter for å leie biler man kan kjøre selv. Det er viktig at dere får tatt en prøvetur før bryllupet hvis dere skal kjøre selv, så dere vet hvordan bilen skal håndteres.

Vinterbryllup
Mange veteranbiler kjører ikke om vinteren, utvalget av veteranbiler er derfor mye mer begrenset enn i sommerperioden. Ønsker man likevel å leie en bryllupsbil om vintern, anbefaler vi en Limousin, som Cadillac, Lincoln Towncar eller en moderne europeisk VIP-limousine, som Bentley, BMW eller Mercedes. Dette er biler med høy komfort, og som egner seg for norsk vintervær.

Champagne og pyntning av bilen
De fleste utleiere kan være behjelpelig med servering av champagne og pynting av bilen, dette må avtales direkte med bileier.

En veteranbil får øyeblikket til å vare lenger.



Classic vehicle

Do you need a classic vehicle?

Make your wedding or party unforgettable. Find a dream car in your local area.

Find your vehicle
Classic vehicle garage

Are you a Vehicle Owner?

Free advertising of your classic vehicle. Totally free. No annual fee. No binding contracts.

Register your vehicle

Want to get regular updates?

Subscribe now

  The latest classic car news!

  Be the first to get exclusive offers by email from BookAclassic!

  Get event and classic car travel inspiration from around the world!