29 March 2017

Veteranbiler behøver ikke koste en bondegård

CC-Cars i Ans tilbagekøber ofte veteranbiler til det samme, som de først solgte bilen til. ”Passer du på din bil, taber den ikke værdi,” siger indehaver Tommy Schacksen. Læg dertil kvart vægtafgift, billig forsikring og lempelig registreringsafgift.

Kunne det være fedt at drøne rundt på de danske landeveje en lun sommeraften – i din nye, gamle Volvo Amazon 123 GT fra 1967?

Svarer du ja til ovenstående, så kan du godt overveje at erstatte din drøm med virkelighed. Det behøver nemlig ikke at ruinere dig at købe en bil fra dengang, hvor de firhjulede i den grad havde charme og personlighed.

”Vi sælger biler fra omkring 200.000 kr. Vægtafgiften er en fjerdedel af afgiften for nye biler, og det er muligt at købe en kaskoforsikring for ca. 1400 om året,” siger Tommy Schacksen, der er indehaver af CC-Cars i Ans, der oplever et stigende salg af veteranbiler.

”Det er typisk biler, folk kan huske fra deres barndom eller har en eller anden relation til, vi sælger,” siger Tommy Schacksen.

”Det er rigtig meget Jaguar, Porsche og Mercedes, men også Volvo,” siger han.

Det skal du se efter, når du køber veteranbil

Tommy Schacksen mener, du bør købe en veteranbil gennem en forhandler.

”Køb dem af en forhandler, for det kan være svært at gennemskue standen for så gammel en bil,” siger han.

”Vi køber ikke selv biler, uden først at have gået dem igennem, og når vi køber fra udlandet, har vi folk i vores netværk, som går bilerne efter for os.”

Hvis du selv går på jagt, kan der dog være en gevinst at hente ved at købe veteranbiler. Ifølge Tommy Schacksen er Danmark nemlig det billigste land i verden at importere veteranbiler til.

Kig efter:

  • Om bilen er i original udgave og ikke ombygget. ”Mange satte op gennem 1970erne hækspoiler og andet lir på deres bil, men nutidens købere vil have det originale,” siger Tommy Schacksen.
  • Den kosmetiske stand.
  • Den mekaniske stand. Her kan det være en god idé at alliere sig med en ekspert. Det koster selvfølgelig nogle penge, men det kan blive dyrt at købe en ny, gammel bil, der er ved at falde fra hinanden.
  • Køber du online, så køb gennem en anerkendt forhandler eller et respekteret auktionshus, f.eks. bonham.com, hvor CC-Cars også sælger biler.

Source: Penge.dk



Classic vehicle

Do you need a classic vehicle?

Make your wedding or party unforgettable. Find a dream car in your local area.

Find your vehicle
Classic vehicle garage

Are you a Vehicle Owner?

Free advertising of your classic vehicle. Totally free. No annual fee. No binding contracts.

Register your vehicle

Want to get regular updates?

Subscribe now

  The latest classic car news!

  Be the first to get exclusive offers by email from BookAclassic!

  Get event and classic car travel inspiration from around the world!